FDB-läger i Vallentuna

Årets upplaga av dyslexiläger började med två härliga dagar i Vallentuna då alla barn och ledare får lära känna varandra. Vi pratade mycket om dyslexi och gjorde olika uppgifter där vi fick förståelse för varandras dyslexi och fick insikten om att vi inte är så ensamma om att ha dyslexi. Vi lekte och stojade. Här skrev vi bokstäver och ord med oss själva.

IMG_4139

Här är bilder från andra aktiviteter vi gjorde ute i Vallentuna bland annat en uppgift som gick ut på att barnen fick måla sin självkänsla på en mask.

C4E2E3A9-70A2-4D4C-B32F-17BF04F5A6AD

Efter två härliga daglägerdagar åker vi sedan ut till lägergården där vi fortsatte med olika aktiviteter för att bygga upp självförtroende och självkänsla. Vi dansade och stojade och alla har kul tillsammans.

IMG_0078

IMG_4161

Ungefär 500 meter från lägergården finns det en badplats där vi badade och solade. Det är populärt att simma ut till den stora flotten där man kan hoppa och dyka.

 

Efter en lång och fartfylld dag samlades vi alla för att mysa i soffan och lyssna på lite gitarr och och sång.

 

Vi hade fem-kamp och alla var med och busade. Det brukar vara väldigt uppskattat och alla barnen tycker om att få samarbeta och tävla i lag. Dag efter dag så märker vi att barnen lärde känna varandra och vågade mycket mer.

 

Den andra kvällen var det disco och alla var lite extra fina. Dans och partylekar som limbo, dansstopp och hela havet stormar.

IMG_4152

Efter en härlig vecka är det glada och betydligt mer självsäkra barn som åkte hem med sina föräldrar. Det kanske inte känns så jobbigt med dyslexi efter allt. Man får iallafall möjlighet att följa med på ett superroligt läger.

 

IMG_0085

TACK för ytterligare ett FANTASTISKT FDB-Läger.