Fredric Helgesson: Därför blev jag en eldsjäl

Fredric Helgesson

Fredric Helgesson

 

Jag drivs av frustrationen att elever med dyslexi fortfarande inte bemöts på rätt sätt i skolan.
När mina söner, trots aktiv dialog från oss föräldrar, efter flera år inte fick det stöd de behövde började jag fundera på hur man skulle kunna göra störst skillnad för elever med dyslexi.

 

Då föddes idén med DysseAppen!
Tänk om man kunde ge elever med dyslexi lite ”power” att förbättra sin egen situation. Eftersom många ungdomar har en smartphone tänkte jag att det är logiskt att göra en app. VI har idag 13,000 som använder appen men det finns mellan 65,000-100,000 elever med dyslexi i skolan så behovet är stort. Jag kommer inte ge mig förrän vi når många, många fler.

 

Varje gång en förälder, elev eller lärare berättar att de använder appen får jag ny energi till att driva det vidare. Min yngsta son är numera också med i teamet som producerar poddarna för appen och det känns extra kul.

 

Fredrik Helgesson