Dyslexiforum FDB – Livesändningar på Facebook

Bild-till-medlemsbrev-om-Livesändningar-jan-2018-red

Vi har sedan i höstas haft flera lyckade livesändningar i vårt medlemsforum på Facebook. Vi har dels livesänt Stockholms föreläsningar på ABF, dels sänt en intervju med Sofia Grunér, vår huslogoped, och vår ordförande Fredric Helgesson.

Så här fungerar livesändningen:

Du som är medlem i FDB kan gå in på Dyslexiforum FDB och bli medlem i vårt stängda forum. Det gör du lättast här: https://www.facebook.com/groups/dyslexiforum/

 

I god tid innan en livesändning flaggar vi för aktiviteterna i våra medlemskanaler. Ofta är det en föreläsning som erbjuds på plats i en lokalförening som vi möjliggör för hela landets medlemmar att se. På annonserad tid går du helt enkelt in på Dyslexiforum FDB och väntar tills det att livesändningen är igång.

 

Under föreläsningen kan du som tittar ställa frågor/kommentera i kommentarsfältet under filmen. Våra föreningsaktiva på plats interagerar och ställer dina frågor till föreläsaren. Det kan också vara så att föreläsaren svarar på frågor i efterhand i forumet.

 

Vi på FDB är fortfarande nya i detta och lär oss hela tiden. Sändningen görs med enkla medel och vi försöker göra bild- och ljudupplevelsen så bra som möjligt. Det kan vara så att de bilder som visas inte syns perfekt på webben, men vi publicerar powerpoints och så vidare i efterhand i forumet så att ni får tillgång till dem.

 

Efter livesändningen försvinner klippet från forumet efter en kort stund. Hur länge klippet ligger uppe beror lite på förutsättningarna runt sändningen. Vi har fått en exklusiv och generös möjlighet att sända live av föreläsaren. Oftast är det så att vi av ekonomiska och upphovsrättsliga skäl inte kan ha kvar klippet. Du som tittar ska alltså inte räkna med att klippet finns kvar efter livesändningen är slut. Ibland får vi tillåtelse att ha den liggandes kvar en stund och då har vi naturligtvis det. Men räkna med att live är LIVE!

 

 

Gå till forumet