Ny pedagogisk rådgivare på FDB

IMG_1693
 
FDB:s nya pedagogiska rådgivare heter Bengt Pernholm. Han är folkskollärare i botten och har många års erfarenhet från alla stadier i skolan. Han har arbetat som klasslärare, ämneslärare och speciallärare. Han har också arbetat som dyslexipedagog på Stockholms universitet, som generalsekreterare på ett mindre förbund, på komvux och startat ett Skoldatatek.
 
– Jag ändå nog mest stolt över att vara folkskollärare. Den utbildningen försvann 1969, men historiskt sett har folkskolläraren betytt mycket för utvecklingen av hela samhället. Det var prästen och folkskolläraren som drev bygden, säger Bengt.
 
Bengt Pernholm blev kontaktad av FDB:s ordförande Agneta Stalder. Hon frågade om Bengt ville ha uppdraget som rådgivare. Föreningen letade efter någon som kan skolfrågor på det sätt Bengt gör.
 
– Jag tackade ja eftersom FDB arbetar med intressanta frågor. Jag tycker också att DysseAppen är spännande. Den är proffsig och kan användas av både lärare och elever. Ungdomarna får  berätta om sin verklighet och dela med sig av sina erfarenheter. Tidigare har vi saknat vettig information av det här slaget, säger Bengt.
 
Kontakta FDB:s kansli om du har frågor till Bengt Pernholm.

 
epost: dyslexi@fdb.nu

 
telefon: 08-612 06 56