Gro Granqvist, Louise Lindqvist och Ingrid Lind fick Dyslexipriset 2016 för arbetet med innehållet i DysseAppen. Dyslexipriset delades ut i samband med Dysleximässan i Solna.

DysseAppen lanserades i våras och har redan laddats ner av tusentals personer. Den innehåller tips och idéer som gör skolan enklare att klara för elever med dyslexi. Appen vänder sig främst till eleverna själva, men är användbar även för lärare och föräldrar.

 

–Det är jättehäftigt att vi fått priset, säger Louise. Vi har bidragit till att fylla appen med innehåll. Jag och Gro har själva dyslexi. Ingrid har arbetat som speciallärare i många år. Vi vet vad elever med dyslexi behöver.

 

– Priset är ett väldigt erkännande, säger Ingrid. Appen hjälper eleven bli medveten om sina förmågor och att sätta ord på de egna behoven. Igenkänningen med Gro och Louise ger mod att prata med läraren.

 

Gro hoppas att priset ska göra att kunskapen om appens existens når ut till ännu fler.

 

– Vi vet att appen gör skillnad för eleverna. Vi vill att ännu fler ska veta att den finns, säger hon.

 

Bakom appen står också Agneta Stalder och Fredrik Helgesson från Föräldraföreningen för Dyslektiska Barn (FDB). Pengar till utvecklingen kom från Skandia Idéer för livet.
Läs mer

  • Inläggsförfattare:
  • Inläggskategori:Nyheter